Στο στόχαστρο και με τον κίνδυνο της διαγραφής απειλούνται 165.443 αιώνιοι φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές διατάξεις, ασκούνται πιέσεις στα ιδρύματα να λάβουν σοβαρότερα μέτρα και να εντάξουν την διαγραφή των φοιτητών στον Κανονισμό Σπουδών...
Ελάχιστα είναι τα ιδρύματα που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν το νόμο.
Μόνο στην Πάτρα και σε ότι αφορά το Πανεπιστήμιο αν εφαρμοστεί απαρέκλιτα ο νόμος περι διαγραφών τότε "η μπάλα" θα πάρει γύρω στους 4000 φοιτητές. Το θέμα έχει σηκώσει από την πρώτη στιγμή ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης. Μιλώντας στο pelop.gr δήλωσε πως θα κάνει ξεκάθαρο στην ηγεσία του υπουργείου πως ο νόμος θα πρέπει να είναι δίκαιος και να εφαρμοστεί με ελαστικότητα δεδομένων των περιστάσεων. Οι οποίες υποχρεώνουν πολλούς φοιτητές να βάζουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τα μαθήματα της εξεταστικής τους ώστε να έχουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη απασχόληση.
Άμεσοι υποψήφιοι για διαγραφή από τη σχολή τους είναι φοιτητές που έχουν υπερβεί το διπλάσιο χρόνο φοίτησης και έχουν εισαχθεί από το 1996 μέχρι το 2003, στους οποίος δίνεται τελευταία προθεσμία για την απόκτηση πτυχίου η ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014. Από εκεί και έπειτα, οι φοιτητές διαγράφονται από την σχολή.
Για τους φοιτητές που εισήχθησαν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ από το 2004 μέχρι και το 2007 υποχρεούνται να τελειώσουν τις σπουδές τους σε 2*ν έτη. Για παράδειγμα, ένας φοιτητής σχολής 4ετούς φοίτησης που εισήχθη το 2004 σε κάποια σχολή, υποχρεούται να ολοκληρώσει τις σπουδές του μέχρι το 2014, δηλ. 8 ακαδημαϊκές χρονιές.
Οι φοιτητές που μπήκαν σε κάποια σχολή από το 2007 και έπειτα υποχρεούνται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε 6 χρόνια, σύμφωνα με τον κανονισμό του ν+2.
Πηγή:pelop.gr