Πόσο πρέπει να γυμνάζεστε για να χάσετε κιλά

efrapedia
0



Πέντε personal trainers συμβουλεύουν πόσο πρέπει να γυμναζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά



Η γυμναστική αποτελεί απαραίτητο συστατικό ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση, προστατεύει από σοβαρές ασθένειες και βοηθά να διατηρήσουμε το βάρος μας εντός των επιθυμητών ορίων.

Πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από το London School of Economics υπέδειξε πως ένας ζωηρός περίπατος μισής ώρας σε καθημερινή βάση είναι πιο αποτελεσματικός από το τρέξιμο ή το γυμναστήριο όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Πέντε personal trainers συμβουλεύουν πόσο πρέπει να γυμναζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.

- 3 ώρες την εβδομάδα

«Για να βελτιστοποιήσουμε την απώλεια λίπους, πρέπει να γυμναζόμαστε 3 ώρες την εβδομάδα», δηλώνει ο Justin Maguire. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι αυτές οι τρεις ώρες περιλαμβάνουν γυμναστική σε πλήρη ένταση και όχι τη συνολική παραμονή στο γυμναστήριο ή το γήπεδο. Σύμφωνα με τον Maguire, η ιδανική αναλογία γυμναστικής και ανάπαυσης είναι 2:1, δηλαδή μια άσκηση που διαρκεί 40 δευτερόλεπτα πρέπει να συνοδεύεται από 20 δευτερόλεπτα ανάπαυσης.

- 18 λεπτά υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, 3 φορές την εβδομάδα

Αυτό το είδος προπόνησης είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, οπότε δεν χρειάζεται να διαρκεί πολύ. Σύμφωνα με τον Matt Hodges, 18 λεπτά είναι η ιδανική διάρκεια για την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) ώστε να διατηρηθεί η μυϊκή μάζα και να μειωθεί το ποσοστό λίπους στο σώμα.

- 25 υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, έως 4 φορές την εβδομάδα

Ο Lloyd Bridger συμφωνεί με τον Matt Hodges, συνιστώντας δύο με τέσσερις προπονήσεις HIIT την εβδομάδα. Ο Bridger προτείνει ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια για κάθε προπόνηση, συγκεκριμένα 25 λεπτά.

- Προπόνηση αντίστασης και cardio, 3 φορές την εβδομάδα

Συνδυασμό cardio για 30 λεπτά με προπόνηση αντίστασης για 30 λεπτά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα προτείνει η Anya Lahiri.

Σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, κάποια παραλλαγή των παραπάνω βοηθά να ενισχύσετε τη δύναμή σας, να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα και να χάνετε σταθερά περίπου μισό κιλό την εβδομάδα.


---
Πηγή: onmed.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top