"Εφαρμογές - Παιχνίδια" με νόημα

efrapedia
0

Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι τα παιδιά της νέας χιλιετίας είναι τόσο εξοικειωμένα με την τεχνολογία, ώστε αυτή να αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής τους. Αναγκαίο κακό ειδικά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες αφήνονται από τους γονείς με τις ώρες σε έναν υπολογιστή ή όταν χαζεύουν ατελείωτα στο tablet σερφάροντας στο διαδίκτυο αλλά και ενόσω παίζουν παιχνίδια. Από το τελευταίο θα καταπιαστώ για να αναδείξω έναν τομέα που εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά, μόνο οφέλη μπορεί να έχει στα παιδιά. Ας μιλήσουμε για κάποιες εφαρμογές-παιχνίδια κυρίως στο λογισμικό της Android η οποία είναι πρωτοπόρος στα λογισμικά των smartphones και των tablets και χρησιμοποιείται από τον μεγαλύτερο όγκο των παιδιών. Πολλές ώρες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν θετικά τόσο για την ευστροφία, όσο και για το λεξιλόγιο αλλά και την κριτική σκέψη των παιδιών. Οπότε ας εγκαινιάσουμε τις αρθρογραφικές παρεμβάσεις στην τεχνολογία με τις παρακάτω δωρεάν εφαρμογές: 

2048 Puzzle 


Παιχνίδι στρατηγικής με αριθμούς που ξεκινούν από το 2 και διπλασιάζοντας φτάνουν μέχρι το 2048. Ο παίκτης καλείται να συνδυάσει ίδιους αριθμούς φτιάχνοντας το άθροισμά τους ενώ στην πορεία ξεπηδούν καινούργιοι που καλύπτουν τα κενά. Καλλιεργεί στο παιδί ευλυγισία στη σκέψη,εξοικείωση με τους αριθμούς και ευκολία διπλασιασμού των αριθμών. Απεριόριστο παιχνίδι χωρίς τερματισμό καθώς υπάρχει η δυνατότητα για νέα ρεκόρ και ατελείωτες ώρες. 

Pix-Words 


Ένα καινούργιο παιχνίδι το οποίο γνωρίζουν οι περισσότεροι, καθώς είναι δημοφιλέστατο. Αφορά μικρά σταυρόλεξα με εικόνες και ανακατεμένα γράμματα. Βοηθάει ιδιαίτερα τα παιδιά με πρόβλημα στην ορθογραφία και στο λεξιλόγιο. Δημιουργεί νέο λεξιλόγιο και βελτίωση στην συγκέντρωση του παιδιού. Οι εικονικές ακόμη αναπαραστάσεις εξάπτουν την φαντασία και με αυτό τον τρόπο οι πιθανές επιλογές αυξάνονται, οπότε η διαδικασία της απόρριψης κάποιων βελτιώνει την εφευρετικότητα και την φαντασία. 

Σωστό ή Λάθος παιχνίδι 


Ερωτήσεις γενικών γνώσεων οι οποίες αφορούν όλους τους κλάδους των εγκυκλοπαιδικών γνώσεων. Φυσικά και είναι αναρίθμητα τα θετικά μεταξύ των οποίων ο επαναπροσδιορισμός γνώσεων πάνω σε πολλά ζητήματα. Σημείο κλειδί η επιλογή σωστού ή λάθους η οποία δίνει στο παιδί τη δυνατότητα επιλογής με πολλές πιθανότητες επιτυχίας κάτι που είναι σημαντικό για τα παιδιά διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να χάνουν πιο πολλές φορές απ’ ότι να κερδίζουν.  

Καλό κατέβασμα και καλή διασκέδαση!!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top