Προσοχή: Αυτές είναι οι ''μολυσμένες'' εφαρμογές του App Store

efrapedia
0
H Apple αναγκάστηκε αφαιρέσει μια σειρά από δημοφιλείς...
εφαρμογές του iPhone και των υπολογιστών Mac από το App Store, λόγω ενός επικίνδυνου ιού που μέσω αυτών εξαπλώθηκε στις δημοφιλείς αυτές συσκευές της.

Ο ιός που χτύπησε την Apple ονομάζεται XcodeGhost και σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, λειτουργεί πείθοντας ουσιαστικά τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν μια τροποποιημένη έκδοση του Xcode - το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία iOS και Mac.

Μόλις εγκατασταθεί στο τηλέφωνο, την ταμπλέτα ή τον υπολογιστή, η «μολυσμένη» εφαρμογή μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί από τους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών.

Μιλώντας στο Reuters, η εκπρόσωπος της Apple Christine Monaghan, επιβεβαίωσε το χτύπημα του ιού λέγοντας: «Έχουμε αφαιρέσει τις εφαρμογές από το App Store που γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί με αυτό το πλαστό λογισμικό. Εργαζόμαστε με τους προγραμματιστές για να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιείται η σωστή έκδοση του Xcode »

Μία πολύ δημοφιλής εφαρμογή που έχει χτυπηθεί από τον ιό είναι η εφαρμογή μηνυμάτων WeChat, η οποία έχει πάνω από 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα. Η WeChat επιβεβαίωσε ότι η εφαρμογή τους είχε επηρεαστεί, αλλά αφορά μία παλαιότερη έκδοση και η τελευταία ενημέρωση είναι καθαρή από το κακόβουλο λογισμικό.

Οι ήδη ταυτοποιημένες μολυσμένες εφαρμογές, σύμφωνα με την Palo Alto Networks, είναι: Angry Birds 2, CamCard, CamScanner, Card Safe, China Unicom Mobile Office, CITIC Bank move card space, Didi Chuxing (ανταγωνίστρια του Uber στην Κίνα), Eyes Wide, Flush, Freedom Battle, High German map, Himalayan, Hot stock market, I called MT, I called MT 2, IFlyTek input, Jane book, Lazy weekend, Lifesmart, Mara Mara, Marital bed, Medicine to force, Micro Channel, Microblogging camera, NetEase, OPlayer, Pocket billing, Poor tour, Quick asked the doctor, Railway 12306 (η μόνη επίσημη εφαρμογή για την αγορά εισιτηρίων στους κινεζικούς σιδηρόδρομους), SegmentFault, Stocks open class, Telephone attribution assistant, The driver drops, The Kitchen, Three new board, Watercress reading, WeChat.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top