Ετσι θα γίνει το ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών -Οι 2 καινοτομίες

efrapedia
0
Με δύο βασικές καινοτομίες θα διεξαχθεί το η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου.

Η άτυπη Διακομματική Επιτροπή συνεδρίασε ξανά σήμερα και αποφάσισε το ντιμπέιτ να περιλαμβάνει για πρώτη φορά την δυνατότητα των πολιτικών αρχηγών να απευθύνουν ο ένας στον άλλον ερώτηση καθώς και να απαντήσουν σε ερώτηση που προηγουμένως τους έχει υποβληθεί.

Οι όροι του ντιμπέιτ περιλαμβάνονται σε κείμενο στο οποίο κατέληξε η άτυπη Διακομματική μετά από τρεις συνεχείς συσκέψεις και το περιεχόμενο του οποίο ακολουθεί:

Ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών

Διαδικαστικά
Ημέρα:Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου
Ωρα έναρξης: 21.00
Τόπος: Στούντιο της ΕΡΤ
Συντονιστής: Δημοσιογράφος της ΕΡΤ (επικρατέστερος είναι ο Πάνος Χαρίτος)
Δημοσιογράφοι: Ερωτήσεις θα υποβάλουν εκπρόσωποι από τους πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Συγκεκριμμένα: ΑΝΤ1, ALPHA, E TV, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR.
Tους δημοσιογράφους τους επιλέγουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Μοναδική προϋπόθεση να είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ. Θεωρείται αυτονόητο ότι οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Θεματικοί κύκλοι συζήτησης
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία
2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική
3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό
4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - 'Αμυνα
5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του καθε δημοσιογράφου
6ος κύκλος σε δύο γύρους:Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του καθε Αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Οροι
Χρόνος τοποθέτησης: Στους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30''. Η απάντηση διαρκεί έως 1.30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15''και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.
Στον 6ο διπλό κύκλο των Αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1.30 λεπτό ανά γύρο.
Σειρά δημοσιογράφων - καναλιών: Η σειρά τοποθέτησης των δημοσιογράφων στο πάνελ, καθορίζεται από τους ίδιους.
Σειρά αρχηγών: Με την κοινοβουλευτική δύναμη.

Για το ντιμπέιτ ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής του θεωρείται η14η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι η διακομματική σε χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 9 Σεπτεμβρίου, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο να διατυπώνει δια του εκπροσώπου του, διατεθειμένος να επιφέρει τροποποίηση στο πρόγραμμα της επίσκεψής του στη ΔΕΘ ώστε να «απελευθερωθεί» η ημερομηνία, που θα επιτρέπει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς -με εξαίρεση τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο- να πάρουν μέρος σε αυτή. Πάντως και το ΚΚΕ τόνιζε χθες και ότι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναγκάστηκε να ακυρώσει προγραμματισμένη ομιλία του προκειμένου να γίνει εφικτό να πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ στην εν λόγω ημερομηνία που φαίνεται να βόλευε τους περισσότερους.

Οσον αφορά την καινοτομία του να απευθύνει ο ένας πολιτικός αρχηγός στον άλλον ερωτήσεις, ήδη από χθες, μετά την ολοκλήρωση της διακομματικής ο Δημήτρης Τσιόρδας από το Ποτάμι είχε πει ότι καταβάλλονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, λέγοντας, μάλιστα, ότι υπάρχει διάθεση από όλους να βρεθεί λύση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top