Ο αληθινός «Shrek»υπήρξε και αυτή είναι η ιστορία του!

efrapedia

Κι όμως, ο άνθρωπος με την ασχημότερη εμφάνιση και τον πιο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα ήταν υπαρκτό πρόσωπο! Δείτε τον!




Και ποιος δεν έχει δει και αγαπήσει τον γνωστό ήρωα κινουμένων σχεδίων, Shrek, το άσχημο αλλά παράλληλα, ευαίσθητο τρολ; Όσο πρωτότυπη κι αν μας φάνηκε η ταινία, τελικά, για ακόμα μια φορά, η πραγματικότητα κατάφερε να ξεπεράσει τη φαντασία, αφού η εμφάνιση αλλά και ο χαρακτήρας του πρωταγωνιστή της ταινίας είναι βασισμένα στην ζωή ενός πραγματικού προσώπου, του Maurice Tillet.

Μπορεί η εταιρεία «Dreamworks» να μην παραδέχτηκε ποτέ επίσημα κάποια ομοιότητα του εν λόγω προσώπου με τον ήρωά της, Shrek, όμως αν ρίξει κανείς μια ματιά στις φωτογραφίες του «Αγγέλου», όπως συνήθιζαν να αποκαλούν τον Maurice, θα πειστεί πως μάλλον πρόκειται για... το ίδιο πρόσωπο.

Γεννημένος στη Ρωσία το 1903, ο Maurice έμεινε ορφανός από πατέρα όσο ήταν ακόμα παιδί, με αποτέλεσμα οι συνθήκες να οδηγήσουν αυτόν και τη μητέρα του στη Γαλλία, όπου και μεγάλωσε. Οι γυναίκες στη γειτονιά του συνήθιζαν να τον αποκαλούν «άγγελο», λόγω της ασυνήθιστα αγγελικής ομορφιάς του. Μέχρι την ενηλικίωσή του είχε εξελιχθεί σε έναν πανέμορφο και καλλιεργημένο νεαρό, που μιλούσε άπταιστα 5 ξένες γλώσσες (η μητέρα του ήταν καθηγήτρια ξένων γλωσσών), αγαπούσε τις τέχνες και ονειρευόταν να σπουδάσει νομική, αφού ήταν ένας εξαιρετικός μαθητής.

Δυστυχώς όμως, την περίοδο εκείνη άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια της ασθένειας που θα του άλλαζε μια για πάντα την υπόλοιπη ζωή του, και δεν ήταν άλλη από τη μεγαλακρία. Τα άκρα και το κεφάλι του άρχισαν σταδιακά να πρήζονται και να μην επανέρχονται στην πρότερη κατάστασή τους, ώσπου στο τέλος τα μέλη του Maurice κατέληξαν να είναι τόσο δυσανάλογα με το ύψος του, που τον έκαναν να μοιάζει με τέρας. Τα όνειρά του άρχισαν να γκρεμίζονται, καθώς ο κόσμος τον αντιμετώπιζε με απαξίωση. Ο άλλοτε «Άγγελος», έμοιαζε πλέον με ένα απόκοσμο πλάσμα που κανείς δεν ήθελε ούτε να πλησιάσει.

Η κατάσταση αυτή τον οδήγησε να κάνει διάφορες δουλειές για να επιβιώσει, όπως να συμμετέχει σε ταινίες, κάνοντας το τέρας, ή ως πορτιέρης σε μαγαζιά, ενώ αργότερα αποφάσισε να πάει στο ναυτικό. Σε κάποιο από τα ταξίδια του κατέληξε στην Αμερική, όπου ξεκίνησε να ασχολείται με την πάλη. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος αθλητής, ενώ το προσωνύμιο «Άγγελος» τον ακολουθούσε ακόμα και τότε. Βέβαια όχι τυχαία, αφού παρά την τρομακτική όψη σου, εξακολουθούσε να είναι εκλεπτυσμένος και καλόκαρδος.

Το αποτέλεσμα της τεράστιας επιτυχίας που είχε σημειώσει ήταν να υπάρξουν και άλλοι παλαιστές με την ονομασία «Άγγελος». Ωστόσο, στα μέσα της δεκαετίας του 1940 η υγεία του επιδεινώθηκε ανεπανόρθωτα. Ο μοναδικός άνθρωπος που υπήρξε με αναλογίες σχεδόν ίδιες με αυτές του ανθρώπου του Νεάντερνταλ, έδωσε την τελευταία του μάχη στο ρινγκ το 1953, ενώ ένα χρόνο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στον τόπο όπου μεγάλωσε, τη Γαλλία.





















#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top