Πεπόνι, καρπούζι, φράουλες, ροδάκινα, βερίκοκα… Τα φρούτα του καλοκαιριού είναι πλέον ξανά στο ψυγείο μας και ήρθε η ώρα να εξετάσουμε τα οφέλη τους.
Βαρεθήκατε τα μήλα, τα αχλάδια, τα πορτοκάλια και όλα τα φρούτα που καταναλώνατε το χειμώνα; Τότε δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να ανανεώσετε το περιεχόμενο του ψυγείου σας με καλοκαιρινά φρούτα, τα οποία εκτός από δροσερά και γευστικά, είναι και γεμάτα οφέλη.
Ακόμη κι αν δεν είστε φανατικοί των φρούτων, σίγουρα έχετε μικρή πιθανότητα να αντισταθείτε σε λίγο παγωμένο πεπόνι ή μια φέτα καρπουζιού ένα ζεστό, καλοκαιρινό απόγευμα. Ίσως, μάλιστα, αν διαπιστώσετε το καλό που μπορούν να κάνουν για εσάς τα φρούτα εποχής, να τα βάλετε πιο εντατικά στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Ας τα εξετάσουμε, λοιπόν, ένα-ένα.
- Φράουλες: το καλοκαιρινό επιδόρπιο
- Βερίκοκα: μικρά, αλλά θαυματουργά
- Ροδάκινα: ζουμερά και νόστιμα
- Κεράσια: «φίλοι» του μεταβολισμού
- Πεπόνι: πάει παντού –και συμφέρει!
- Καρπούζι: ο αρχηγός των καλοκαιρινών φρούτων
- Σύκο: σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού
- Σταφύλι: μια από τις βασικές τροφές αποτοξίνωσης
Πηγή: clickatlife.gr