Λογισμικό αποκαλύπτει τον συγγραφέα της Βίβλου!

efrapedia
0


Φως όσον αφορά το αιώνιο ερώτημα, ποιος έγραψε τη Βίβλο αναμένεται να δώσει ένα νέο, εξειδικευμένο λογισμικό για ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ένας αλγόριθμος που διακρίνει διαφορετικά στιλ γραφής αναλύοντας το ύφος αλλά και την επιλογή λέξεων για την αναγνώριση τμημάτων που έχουν γραφτεί από διαφορετικούς συγγραφείς, ήταν το αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς επιστήμονες και αναλυτές της Βίβλου.
Μπορεί βέβαια να μην είναι σε θέση να εξακριβώσει κάθε συγγραφέα ξεχωριστά, με τη χρήση του όμως είναι εφικτό να προσδιοριστεί αν ένα απόσπασμα έχει γραφτεί από έναν ή περισσότερους συγγραφείς, αλλά και σε ποιο σημείο είναι διαφορετικός (αν είναι) ο συγγραφέας.
Με τον τρόπο αυτό ειδικοί αναμένουν απάντηση στο εαν οι πέντε πρώτοι τόμοι της Βίβλου έχουν γραφτεί από τον ίδιο τον Μωυσή όπως ισχυρίζονται κάποιοι ή από διαφορετικά άτομα όπως λένε άλλοι.
Το λογισμικό δοκιμάστηκε σε τυχαία αποσπάσματα δύο εβραϊκών βιβλίων με ποσοστό επιτυχίας 99%, οπότε η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί.
Πηγή: spnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top