Stop Online Piracy Act

efrapedia
0
Ο νόμος που πάει να περάσει η Αμερική θα αλλάξει το Internet όπως το γνωρίζαμε.

Στις 26 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο εν ονόματι “Stop Online Piracy Act”, “S.O.P.A.” (καμία σχέση με Sons of Patriots), με το οποίο απαγορεύει στους πολίτες της να μπαίνουν σε ιστοσελίδες που περιέχουν υλικό που προσβάλει τα πνευματικά δικαιώματα κάποιας εταιρίας.

Με αυτό τον τρόπο, οι Αμερικανοί σκοπεύουν να χτυπήσουν την πειρατεία που έχει στοιχίσει αρκετά εκατομμύρια στις κινηματογραφικές εταιρίες του Hollywood αλλά και στις εταιρίες παιχνιδιών όπως η Sony και η Nintendo. Μπορεί στην αρχή αυτή να σας φαίνεται μια λογική λύση αν είστε κατά της πειρατείας. Όμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Οι εταιρείες θα έχουν τη μέγιστη δύναμη να μπλοκάρουν sites που χρησιμοποιούν έστω και βίντεο με υλικό που τους ανήκει. Ξεχάστε δηλαδή τα gameplay videos από Battlefield 3 και Call of Duty, ακόμα και τα βιντεάκια με copyrighted μουσική.

Για να δούμε όμως πως θα το καταφέρουν αυτό. Η κυβέρνηση θα κλείσει όσους servers που υπάρχουν εντός των συνόρων της, που πιστεύει ότι διακινούν παράνομο υλικό, ενώ για τις υπόλοιπες θα δίνει εντολή στους παρόχους internet να αρνούνται πρόσβαση στους πελάτης τους στα sites αυτά. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να αποτρέψει διαφημιστές να συνεισφέρουν στην ύπαρξη των συγκεκριμένων sites και θα υποχρεώνει τις διάφορες μηχανές αναζήτησης, τα forums και τα blogs να φιλτράρουν τα links που περιέχουν, με κίνδυνο αγωγής αν δεν εφαρμόζουν την πολιτική αυτή.

Υπάρχουν αρκετές εταιρίες που υποστηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο. Όλες οι εταιρίες του Hollywood βρίσκονται στο παρασκήνιο, πράγμα αναμενόμενο αν σκεφτείτε τη μεγάλη μείωση στο τζίρο τους εξαιτίας της πειρατείας. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι έχουν δηλώσει ως υποστηρικτές εταιρίες όπως η Sony, η Nintendo, η ΕΑ, καθώς επίσης και οι Microsoft και η Apple.

Ποιοι έχουν δηλώσει κατά του νομοσχεδίου; Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, από τις μεγάλες εταιρίες που έχουν ως κύριο παράγοντα το Internet, μέχρι τον καθημερινό χρήστη που αξιοποιεί την ελευθερία λόγου που του προσφέρει. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Google, το Facebook, το Twitter και η Mozilla έχουν δηλώσει δημόσια ότι βρίσκονται κατά του νόμου αυτού, ενώ και οι Anonymous πριν από μερικές μέρες εναντιώθηκαν μέσω του παρακάτω βίντεο που ανέβασαν στο YouTube.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στην Αμερικανική Βουλή στις 15 Δεκεμβρίου. Μπορεί να αναρωτηθείτε πως ακριβώς θα επηρεάσει εμάς αυτό, αφού θα ισχύσει μόνο στην Αμερική. Απλά ρωτήστε τον εαυτό σας. Τι εμποδίζει τις υπόλοιπες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να ακολουθήσουν τα χνάρια των Η.Π.Α;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top