Τα 15 αστέρια του Ευρωμπάσκετ

efrapedia
0

Τα 15 αστέρια του Ευρωμπάσκετ
Το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας βρίσκεται προ των πυλών, με τις Εθνικές ομάδες να προετοιμάζονται εντατικά λίγες ημέρες πριν την έναρξη της μεγάλης διοργάνωσης.

Ωστόσο, ετούτο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αναμένεται να είναι ένα από τα πιο λαμπερά -αν όχι όλων των εποχών- σίγουρα των τελευταίων ετών. Και αυτό γιατί; Διότι σχεδόν όλοι οι σούπερ-σταρ των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων -να 'ναι καλά...το λοκ-άουτ!- θα δώσουν το παρών, προσφέροντας αίγλη, άπλετη ποιότητα και το...χαμένο θέαμα προηγούμενων διοργανώσεων.

Το superbasket.gr βρήκε τους 15 λαμπρότερους αστέρες του φετινού Ευρωμπάσκετ, στους οποίους -ας μας συγχωρέσουν οι φίλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ωστόσο πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας!- κυριαρχεί φυσικά το στοιχείο του ΝΒΑ και σας τους παρουσιάζει...

15. Γιόνας Βαλαντσιούνας
Το "next big thing" του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εβγαλε...μάτια πριν λίγες εβδομάδες με την μικρή Εθνική Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων-Ανδρών (όπου φυσικά ανακηρύχθηκε και MVP, με την Λιθουανία να κατακτά το χρυσό), πετυχαίνοντας...χωρίς οίκτο προς τους αντιπάλους του 30αρες και 40αρες.

Τώρα, οι οικοδεσπότες συμπατριώτες του ευελπιστούν ότι θα ηγηθεί και της προσπάθειάς της μεγάλης Εθνικής για κάτι καλό μέσα στο σπίτι τους. Δεν μπορούσε φυσικά να...διαφύγει της προσοχής των Αμερικάνων και ήδη επιλέχθηκε στο Νο5 (!) του φετινού ντραφτ από τους Τορόντο Ράπτορς.

Είναι, ωστόσο, ακόμη άπειρος -παρ' ότι το ταλέντο ξεχειλίζει- και θεωρητικά το γεγονός ότι θα έχει δίπλα του παίκτες με την εμπειρία των Γιασικεβίτσιους, Λαβρίνοβιτς, κλπ, θα τον βοηθήσει αρκετά στο να αποδειχθεί "φονικό όπλο", στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών.

14. Νέναντ Κρστιτς
Η "κολώνα" της Εθνικής Σερβίας κάτω από τα καλάθια. Αποτελεί μόνιμη απειλή για τους ψηλούς που θα βρεθούν στο διάβα του και προκαλεί...συνεχείς πονοκεφάλους στους αντίπαλους προπονητές!

Ο Κρστιτς Προσδίδει στην ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς την σιγουριά, την αξιοπιστία και την εμπειρία που έλειπε, γι' αυτό και ο Ντούντα στηρίζει πολλά σε αυτόν. Άλλωστε, το γεγονός των επτά χρόνων συνεχούς παρουσίας στο ΝΒΑ -με τις φανέλες των Νετς, Θάντερ και Σέλτικς- αλλά και οι 10 πόντοι και τα 5,4 ριμπάουντ μέσο όρο καριέρας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη μιλάνε από μόνα τους.

Φέτος, επίσης, θα έχουμε την τύχη να τον απολαύσουμε στην Ευρώπη με τα χρώματα της ΤΣΣΚΑ.

13. Νίκολα Πέκοβιτς
Το "θωρηκτό" από το Μαυροβούνιο και φυσικός ηγέτης της Εθνικής του ομάδας. Τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν σε αυτόν.

Τον γνωρίσαμε από της εξαιρετικές του εμφανίσεις με την φανέλα της Παρτιζάν και κυρίως από την παρουσία του στη χώρα μας με την φανέλα του Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού, με τον οποίο κατέκτησε το Ευρωπαϊκό το 2009, όντας από τους πρωταγωνιστές εκείνης της πορείας.

Ο κορυφαίος σέντερ της Ευρώπης για το 2009 πλέον αγωνίζεται στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τους Τίμπεργουλβς. Προκαλεί φόβο και τρόμο σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Στα φιλικά του Μαυροβουνίου είναι κυριολεκτικά μία ομάδα μόνος του.

Μπορεί η πρώτη του χρονιά στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη να μην ήταν και η παραγωγικότερη -με τον ίδιο να παραδέχεται ότι δεν έχει ακόμη εγκλιματιστεί πλήρως- ωστόσο άπαντες περιμένουν από αυτόν μία εξαιρετική παρουσία στο προσεχές Ευρωμπάσκετ και το πιθανότερο είναι ότι ο θηριώδης "Πέκο" δεν θα απογοητεύσει κανέναν...


12. Γκόραν Ντράγκιτς
Το "μυαλό" της Εθνικής Σλοβενίας. Από τα χέρια του ξεκινούν -σχεδόν- τα πάντα. Η εξέλιξή του ήταν σχεδόν σίγουρη, καθώς είχε στοιχεία μεγάλου παίκτη και αυτό αποδεικνύεται συνεχώς.

Η Ευρώπη...δεν τον χωρούσε και πλέον τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίζεται -με διαρκώς ανοδική πορεία- στο ΝΒΑ, αρχικά με τους Φίνιξ Σανς και στη συνέχεια με τους Χιούστον Ρόκετς. Την δεδομένη στιγμή είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το σλοβενικό μπάσκετ, με τον 25χρονο γκαρντ να έχει πάρει το "χρίσμα" του πρώτου ονόματος στην Εθνική του ομάδα.

Ο Ντράγκιτς αποτελεί έναν παίκτη που πρωτίστως "εκτελεί" τους αντιπάλους του, είτε από την γραμμή των 6,75 είτε με τις πανέμορφες διεισδύσεις και τις "πλαστικές" κινήσεις του, ενώ αγωνιζόμενος στο ΝΒΑ βελτιώθηκε αισθητά και στα οργανωτικά του καθήκοντα και πλέον καταφέρνει με επιτυχία να "σουλουπώσει" και να οργανώσει το παιχνίδι της Σλοβενίας.

Θα αποδειχθεί κατά πάσα πιθανότητα το μεγάλο "όπλο" στα χέρια του Μάλκοβιτς και με τον Ντράγκιτς καλά, η φιλόδοξη Σλοβενία μπορεί να φτάσει ψηλά...


11. Χουάν Κάρλος Ναβάρο
Τα λόγια περιττεύουν μπροστά στο όνομα του μεγάλου Χουάν Κάρλος Ναβάρο, του "μπόμπερ" της Εθνικής Ισπανίας.

Φυσικός ηγέτης μαζί με τον Πάου Γκασόλ αυτής της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Τον γνωρίζουμε αρκετά καλά, καθώς έχει..."σκοτώσει" της Εθνικής μας ομάδα σε πολλές διοργανώσεις, δείχνοντας την εκτελεστική του δεινότητα...δίχως οίκτο! Φέτος η χρονιά του 31χρονου γκαρντ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς μέτρια για τα δεδομένα του συγκεκριμένου παίκτη.

Παρ' όλα αυτά, ο "Λα Μπόμπα" όπως είναι το παρατσούκλι του για...ευνόητους λόγους, δεν...ξέχασε φυσικά το μπάσκετ και παραμένει ένας φοβερός και τρομερός σκόρερ, που στην μέρα του μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα με χαρακτηριστική ευκολία! Θα αποτελέσει για ακόμη μία διοργάνωση ένα από τα βασικά "όπλα" της Ισπανίας στο "οπλοστάσιο" του Σκαριόλο και βρίσκεται αναμφίβολα μέσα στα κορυφαία ονόματα του Ευρωμπάσκετ.

10. Κρις Κέιμαν
Εξαιρετικός ψηλός, από τους καλύτερους Ευρωπαίους σέντερ. Ξέρει πολλά...κιλά μπάσκετ, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον ψηλό. Το ότι έχει στεριώσει στο ΝΒΑ καθ' όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του θητείας δεν είναι μικρό πράγμα. Τουναντίον, σημαίνει πολλά.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2003 με την φανέλα των Λος Αντζελες Κλίπερς και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει μπασκετική στέγη. Τα νούμερά του αξιοθαύμαστα: 11,8 πόντοι, 8,3 ριμπάουντ, 1,4 τάπες και 1,3 ασίστ μέσο όρο καριέρας, ενώ την σεζόν 2009-'10 πραγματοποίησε την καλύτερη του χρονιά στο ΝΒΑ πετυχαίνοντας 18,5 πόντους και κατεβάζοντας 9,3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι!

Δεν τον έχουμε συνηθίσει να συμμετέχει σε διοργανώσεις με την Εθνική ομάδα της χώρας. Άλλωστε, ο Κέιμαν βρέθηκε στην ομάδα της Γερμανίας από σπόντα! Και αυτό επειδή ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς να αγωνιστεί με κάποια Εθνική. Έτσι, εξερευνώντας το γενεαλογικό του δέντρο βρήκε ότι έχει πολύ μακρινές ρίζες από την Γερμανία! Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύθηκε και από το πουθενά βρέθηκε να αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Πάντως, παρουσία Νοβίτσκι και Κέιμαν, η Γερμανία μπορεί να έχει δικαίωμα στο όνειρο...

9. Μίλος Τεόντοσιτς
Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς του έχει δώσει...τα κλειδιά της ομάδας και όχι άδικα. Στο πρόσωπο του Μίλος Τεόντοσιτς οι Σέρβοι έχουν βρει τον ηγέτη που τους έλειπε.

Οργανώνει, σκοράρει, μοιράζει, καθοδηγεί, προσφέρει θέαμα και έχει πολύ...θράσος, ορισμένες φορές βέβαια πέραν του δέοντος! Αν, ωστόσο, δεν το είχε ίσως και να μην είχε φτάσει ως εδώ...

Φέτος, ο 24χρονος γκαρντ διήνυσε μία μετριότατη χρονιά στην τελευταία του σεζόν στον Ολυμπιακό, παρ' όλα αυτά ο Ιβκοβιτς τον πιστεύει απόλυτα και όλοι περιμένουν να δουν στην Λιθουανία τον...περσινό Μίλος (κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης για το 2010), όπου θα αποτελέσει για ακόμη μία διοργάνωση ένα αχτύπητο δίδυμο με τον συμπαίκτη του πλέον στην ΤΣΣΚΑ, Νέναντ Κρστιτς.

8. Ντανίλο Γκαλινάρι
Ο Ιταλός αποτελεί έναν εκ των τριών ΝΒΑers της Σκουάντρα Ατζούρα, πάνω στους οποίους στηρίζει ο Σιμόνε Πιανιτζάνι όλο το παιχνίδι της Ιταλίας.

Αν οι Γκαλινάρι, Μπελινέλι και Μπαρνιάνι αποδώσουν αυτά που έχουν δείξει στις ομάδες τους, τότε και το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα θα μπορεί να κοιτάει ψηλά...

Ο Γκαλινάρι είναι αυτό που λέμε..."τα βάζει από παντού"! Σίγουρα θα βρίσκεται ανάμεσα στους παίκτες που θα κλέψουν την παράσταση στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Πρόκειται για ένα παιδί μόλις 23 χρόνων, που είναι προικισμένο με μπόλικο ταλέντο και αστείρευτα φυσικά και σωματικά προσόντα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αγωνίζεται από τα 20 του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Τότε, ο Ιταλός φόργουορντ επιλέχθηκε στην έκτη θέση του ντραφτ από τους Νιου Γιορκ Νικς, των οποίων ήταν βασικό μέλος μέχρι το 2011, όταν και έγινε ανταλλαγή με τους Καρμέλο και Μπίλαπς για να φορέσει την φανέλα των Νάγκετς.

Τα νούμερά του μόνο απαρατήρητα δεν περνούν, αφού σε τρία χρόνια στο ΝΒΑ οι 13,8 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ κατά μέσο όρο μόνο λίγα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν! Από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ευρωμπάσκετ, τόσο απλά.


7.Αντρέι Κιριλένκο
Από τους πιο πετυχημένους Ευρωπαίους τους ΝΒΑ. Τι να πρωτοπείς για τον Αντρέι Κιριλένκο; Αναμφισβήτητα, ο κορυφαίος Ρώσος μπασκετμπολίστας των τελευταίων δεκαετιών. Δίχως αυτόν η Ρωσία δεν θα μπορούσε να ονειρεύεται και πολλά πράγματα.

Ο MVP του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2007 -είχε πάρει...μόνος του το τρόπαιο- και καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης από την FIBA την ίδια χρονιά, ωστόσο, θα ενισχύσει για ακόμη μία φορά τις προσπάθειες της Εθνικής του ομάδας και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους απανταχού φίλους του μπασκετ ανά τον κόσμο.

Ο επί μία δεκαετία φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ είναι από τις ατραξιόν μίας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης της FIBA. Ο ΑΚ47, όπως είναι το ψευδώνυμό του, στα δέκα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας του στην Γιούτα μετράει 12,4 πόντους, 5,6 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 2 κοψίματα κατά μέσο όρο.

 Ωστόσο, το κορμί του έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς και πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη. Φόβητρο για οποιονδήποτε αντίπαλο, ο ασταμάτητος Κιριλένκο αναμένεται να δώσει ακόμη μία σπουδαία παράσταση με την φανέλα της Εθνικής Ρωσίας...


6. Νικολά Μπατούμ
Ο 23χρονος Γάλλος "μπόμπερ" έχει κλέψει ήδη τις εντυπώσεις στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, όπου μετράει αισίως τρία χρόνια παρουσίας παρά το νεαρό της ηλικίας του και αποτελεί τον άξιο συμπαραστάτη του Τόνι Πάρκερ στην Εθνική Γαλλίας.

Στο Πόρτλαντ...πίνουν νερό στο όνομά του και το ίδιο ευελπιστούν να κάνουν και οι Γάλλοι, που στηρίζουν πάρα πολλά στο νέο μεγάλο αστέρι της χώρας. Πραγματική "καλαθομηχανή", ο Νικολά Μπατούμ αναμένεται να προσφέρει σπάνιες συγκινήσεις στους οπαδούς του αθλήματος, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Βινσέντ Κολέ να τρίβει τα χέρια του, έχοντας στη διάθεσή του Μπατούμ, Πάρκερ, Νοά και γενικά τους περισσότερους σούπερ-σταρ της ομάδας.

Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε έναν ακόμη καλύτερο Μπατούμ από αυτόν που παρακολουθήσαμε τελευταία φορά με την Εθνική Γαλλίας και θεωρούμε ότι ο νεαρός φόργουορντ των Μπλέιζερς -με τους οποίους φέτος έκανε πράματα και θάματα με 12,4 πόντους και 4,5 ριμπάουντ- είναι από τα πιο τρανταχτά ονόματα του Τουρνουά και ο ίδιος μένει να αποδείξει γιατί θεωρείται τόσο μεγάλο ταλέντο από τους Αμερικάνους...


5. Λούολ Ντενγκ
Χωρίς καμία αμφιβολία ο ηγέτης της Εθνικής της Μεγάλης Βρετανίας. Το όνομά του μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει. Βασικό και αναντικατάστατο μέλος της καλύτερης ομάδας του ΝΒΑ στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, των Σικάγο Μπουλς, στους οποίους βρίσκεται τα τελευταία επτά χρόνια, με λίγα λόγια σε όλη του την επαγγελματική καριέρα μέχρι σήμερα!

Επιπρόσθετα, οι 16 πόντοι, τα 6,4 ριμπάουντ, οι 2,3 ασίστ και το 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο καριέρας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου δεν είναι καθόλου λίγα...Αυτά τα στοιχεία και μόνο αρκούν για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της αξίας του Λούολ Ντενγκ.

Ο 26χρονος σμολ φόργουορντ είναι παίκτης-"σκυλί", φανταστικός αμυντικά και εξαιρετικός επιθετικά, με τους εκάστοτε αντιπάλους του να...δεινοπαθούν όταν τον βρίσκουν απέναντί τους! Δεν πιστεύουμε ότι από μόνος του φτάνει για να φτάσει ψηλά την Μεγάλη Βρετανία, άλλοστε το μπάσκετ έχει αλλάξει κατά πολύ...

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ντενγκ θα προσδώσει στο Ευρωμπάσκετ αίγλη, θέαμα και επιπλέον κίνητρο για τους απανταχού φίλους του αθλήματος για να ταξιδέψουν μέχρι την Λιθουανία ή να καθηλωθούν στις τηλεοράσεις τους!

4. Αντρέα Μπαρνιάνι
Ο κορυφαίος Ιταλός μπασκεμπολίστας χώρις δεύτερη σκέψη. Αποτελεί τον ηγέτη της Εθνικής Ιταλίας και σε αυτόν στηρίζουν τα περισσότερα οι συμπατριώτες του.

Το "βαρυ πυροβολικό" των Τορόντο Ράπτορς τα τελευταία πέντε χρόνια που βρίσκεται στο ΝΒΑ...μαγεύει με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις τους πάντες, με αριθμούς που...ζαλίζουν!

Και αυτό διότι ο 26χρονος σέντερ έχει καταφέρει να πετύχει 15,1 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ κατά μέσο όρο καριέρας στην μαγικό πλανήτη, ενώ προέρχεται από μία εκπληκτική χρονιά, σημειώνοντας 21,4 πόντους, 5,2 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ, με την πορεία του να είναι σταθερά ανοδική!

Ο "Il Mago", όπως είναι το ψευδώνυμο του Μπαρνιάνι, βρίσκεται πανάξια στην λίστα με τα μεγαλύτερα αστέρια του Ευρωμπάσκετ και αναμένεται να εντυπωσιάσει. Το όνομά του προκαλεί...ταραχή στους αντιπάλους του και δεν θα ήταν υπερβολή να τον χαρακτηρίσουμε ασταμάτητο...


3. Τόνι Πάρκερ
Ο απόλυτος Γάλλος σούπερ-σταρ! Εδώ και πολλά χρόνια ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας της Γαλλίας και ένας εκ των κορυφαίων πόιντ γκαρντ στον κόσμο.

Αδιαμφισβήτητα, από τα πιο φανταχτερά ονόματα του Ευρωμπάσκετ. Κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο...Σκοράρει, πασάρει, οργανώνει, χαρίζει άπλετο θέαμα...Τα πάντα.

Όλοι οι προπονητές θα ήθελαν έναν τέτοιο παίκτη στα χέρια τους. Η απόδοσή του συνιστά βαρόμετρο για την Εθνική, αφού αυτός είναι που φορτώνεται την ομάδα στις πλάτες του. Βέβαια, παρουσίας Μπατούμ, Νοά, κλπ, μπορεί να...παίρνει περισσότερες ανάσες και να μοιράζεται λίγο από το..."βάρος" του ηγέτη.

Δεν προλάβαμε να τον απολαύσουμε και πολύ στην Ευρώπη, καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια είναι αναντικατάστατο μέλος των Σαν Αντόνιο Σπερς, με τους οποίους έχει κατακτήσει τρεις φορές (!) το δαχτυλίδι του Πρωταθλητή. Μάλιστα, το 2007 αναδείχθηκε και σε MVP των τελικών.

Δεν λέει σχεδόν ποτέ "όχι" σε πρόσκληση της Εθνικής Γαλλίας, γι' αύτο και έχουμε την τύχη να τον θαυμάζουμε σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Όπως όλα δείχνουν, ο 29χρονος All-Star γκαρντ είναι πανέτοιμος να "μαγέψει" και πάλι με τις ικανότητές του και να παραχωρήσει μία ακόμη σπουδαία παράσταση με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.


2. Πάου Γκασόλ
Ο,τι καλύτερο έχει αναδείξει το ισπανικό μπάσκετ! Ο Πάου Γκασόλ είναι ο φυσικός ηγέτης της Εθνικής ομάδας και μαζί με τον Κάρλος Ναβάρο αποτελούν εδώ και αρκετά χρόνια ένα φοβερό και τρομερό δίδυμο, που όμοιό του έχει καιρό να εμφανιστεί στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Στο παλμαρέ του ο All-Star φόργουορντ-σέντερ των Λέικερς έχει κατακτήσει αμέτρητες διακρίσεις σε ατομικό, συλλογικό και εθνικό επίπεδο...Πρωταθλητής κόσμου το 2006, πρωταθλητής Ευρώπης το 2009, δύο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ, τέσσερις συμμετοχές σε All-Star Game, καλύτερος ρούκι στην χρονιά-ντεμπούτο του στο ΝΒΑ το 2002, επτά φορές καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης και άλλα πολλά...

Θα τον θυμόμαστε μετά από πολλά χρόνια ως έναν εκ των κορυφαίων όλων των εποχών. Έχει κερδίσει όσα κανείς άλλος.

Δεν θα μπορούσε να...ξεφύγει από τα δίχτυα των Αμερικάνων, έτσι από το 2001 αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Μέχρι το 2008 στους Μέμφις Γκρίζλις και μετέπειτα ως συμπαίκτης του μεγάλου Κόμπε Μπράιαντ στους Λος Αντζελες Λέικερς.

Τα νούμερά του μιλούν από μόνα τους...18,8 πόντοι, 9,1 ριμπάουντ, 3,2 ασίστ και 1,7 τάπες κατά μέσο όρο στην δεκαετή παρουσία του στο ΝΒΑ...Φανταστικός παίκτης, πραγματικός πλέι μέικερ της ρακέτας, προικισμένος με περίσσιο ταλέντο, ο φόβος και ο τρόμος για όλους τους αντιπάλους. Οι μονομαχίες του με τον τεράστιο Ντιρκ Νοβίτσκι μένουν πάντοτε μνημειώδεις...


1. Ντιρκ Νοβίτσκι
Δεν θα μπορούσε να βρίσκεται πουθενά αλλού πέραν της πρώτης θέσης γιατί πολύ απλά είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων!

Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε τους προαναφερθέντες αλλά και τους θρύλους του αθλήματος που έχουν αφήσει εποχή, ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι ο απόλυτος σταρ, ίσως ο μεγαλύτερος παίκτης που "γέννησε" ποτέ το ευρωπαϊκο μπάσκετ, που πιθανόν να ξεπέρασε τον μεγάλο Αρβίντας Σαμπόνις και τον αδικοχαμένο Ντράζεν Πέτροβιτς...

Αυτό βέβαια θα το δείξει η ιστορία. Φέτος, έπειτα από 13 ολόκληρα χρόνια στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ κατόρθωσε, όντας φυσικά ο μέγαλος ηγέτης των Ντάλας Μάβερικς, να κατακτήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, στην πιθανώς τελευταία του ευκαιρία, καθώς τα χρόνια δυστυχώς περνούν και οδεύει αισίως στα 34!

Είναι ο πλέον ολοκληρωμένος Ευρωπαίος παίκτης, ο πιο πολυδιαφημισμένος -και όχι άδικα- και σε όποια διοργάνωση συμμετέχει με την Εθνική Γερμανίας είναι το κύριο σημείο αναφοράς! Ηλίου φαεινότερο ότι το παιχνίδι της Γερμανίας στηρίζεται σε αυτόν και μόνο!

Βεβαία, στο προσεχές Ευρωμπάσκετ θα έχει και την σημαντικότατη βοήθεια του Κέιμαν. Οσο για τους αριθμούς του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη; Κρατηθείτε...23 πόντοι, 8,4 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ μέσο όρο καριέρας! Ήδη έχει γράψει ιστορία όχι μόνο στο ευρωπαϊκό αλλά στο παγκόσμιο μπάσκετ και πολύ δύσκολα θα ξαναγεννηθούν τόσο μεγάλοι παίκτες σαν τον Ντιρκ...Οπότε, απολαύστε τον!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top