Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Λάρισα: Viral στο facebook το χρέος πολίτη στην εφορία (Φωτό)!


By on 6:00 μ.μ.

Η εικόνα κάνει το γύρο των social media και προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις - Η ιστορία του πρωταγωνιστή της υπόθεσης...

 Ο ίδιος γνώριζε πως δεν χρωστά στην εφορία και πως οι υποχρεώσεις του είναι τακτοποιημένες, όμως η φορολογική διοίκηση, είχε άλλη άποψη. Το σύστημα φανέρωνε πως υπάρχει από τον περσινό ΕΝΦΙΑ η ληξιπρόθεσμη οφειλή του ενός λεπτού! Και ο Λαρισαίος φορολογούμενος, συνταξιούχος εν προκειμένω, αναλογιζόμενος τη δυστοκία του δημοσίου στην είσπραξη εσόδων και πολύ περισσότερο τις οικονομική κατάσταση της χώρας, έσπευσε την επομένη στην τράπεζα για την αποπληρωμή του χρέους. Κατέβαλε το αντίτιμο των εισιτηρίων της αστικής συγκοινωνίας, μιας και η τράπεζα έπεφτε πολύ μακριά από το σπίτι του, στήθηκε στην "ουρά" του ταμείου και ξεχρέωσε.

ΦΩΤΟ από thessalianews.grΦΩΤΟ από thessalianews.gr
 Έστω και αν το 1 λεπτό, του "στοίχισε"... συγκριτικά πολύ περισσότερα, έστω και αν ουδέποτε κατάλαβε πώς προέκυψε η οφειλή, προφανώς υπόλοιπο κάποιας συναλλαγής. Απάντηση στο ερώτημα, πόσο στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο το χαρτί της εκτύπωσης και η αποστολή του ειδοποιητηρίου, για τέτοιου είδους οφειλές, δεν χρειάζεται. Τα περί γραφειοκρατίας και κρατικού μηχανισμού είναι γνωστά.
 Τέτοιου είδους ευτράπελα όμως έχουν πιο σοβαρή διάσταση για ορισμένους καθώς αν μιλάμε για επαγγελματία, δεν θα καταφέρει να βγάλει φορολογική ενημερότητα τη στιγμή που θα την χρειαστεί. Επειδή ακριβώς οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά και αυτοματοποιημένα , το taxis θέτει εκτός εφαρμογών, όλους τους οφειλέτες. Η εφορία δεν κάνει διακρίσεις και οφειλέτης δεν είναι μόνο αυτός που χρωστά στο δημόσιο εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ αλλά αυτό του 0,01 ευρώ.
 Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία -
 thessalianews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου