Πώς τα social media καταστρέφουν μια σχέση!!

efrapedia
0

Όλοι μας σχεδόν χρησιμοποιούμε τα social media. 

Γράφουμε τις απόψεις μας στο Facebook, βγάζουμε τις φωτογραφίες μας στο Instagram και φτιάχνουμε άλμπουμ με τα όνειρά μας στο Pinterest. Τι προβλήματα δημιουργούνται, όμως, σε μία σχέση, όταν και οι δύο είναι τόσο εθισμένοι στα social media όσο – ας το παραδεχτούμε – ορισμένοι από εμάς είναι;





1. Είναι πιο εύκολο να καυγαδίσεις

Οι αφορμές είναι άπειρες. Από την πιο χαζή (like σε selfie μυστηριώδους αγνώστου, χμμ), μέχρι και τις πιο… βαριές. Πόσοι και πόσες έχουν ξεχάσει τα προφίλ τους ανοιχτά και τα μηνύματά τους διαβάστηκαν χωρίς ντροπή; Ειδικά αν αυτά τα μηνύματα έκρυβαν συζητήσεις που δεν χρειαζόταν να δει κανένας άλλος.


2. Η ανασφάλειά σου αγγίζει νέα επίπεδα

Θα έλεγες πως το να μιλάς για την σχέση σου στα social media, να ανεβάζετε selfies μαζί και όλα αυτά τα χαριτωμένα που κάνουν τα ζευγάρια είναι ένας τρόπος να τιμήσεις το ταίρι σου. Ξανασκέψου το. Πέρα απ’ το ότι κανείς δεν θα αντέξει τα σιρόπια σας, είναι ακόμα ένας τρόπος να ζητάς επιβεβαίωση από τους γύρω σου. Όταν ήσουν μόνος, γκρίνιαζες που ήσουν μόνος. Τώρα που είσαι σε σχέση, δεν θα ησυχάσεις μέχρι να το ξέρουν όλοι. Κάτι δεν πάει καλά.


3. Η ζήλεια ανεβαίνει στα ύψη …


Σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζηλεύουν όταν το ταίρι τους είναι τριγυρισμένο από είκοσι άτομα στην δουλειά ή στον δρόμο – που και αυτό είναι άρρωστο. Στα social media, υπάρχουν εκατοντάδες άγνωστοι, και το να σου πιάσουν κουβέντα μέσα από ένα chat είναι λιγότερο αγχωτικό απ’ το να σε πλησιάσουν. Και, φυσικά, εκείνη η καταραμένη κατασκοπεία των like που αναφέραμε πριν…



4. Μοναχική selfie = όχι αγάπη;

Όσο χαζό κι αν ακούγεται, έχουν γίνει έρευνες γι’ αυτό. Και απεδείχθη πως όταν βγάζεις μια selfie μόνος σου, χωρίς το ταίρι σου, τότε το ταίρι σου αρχίζει να νιώθει πως δεν το στηρίζεις. Τώρα, αν αυτό συμβεί μια φορά, δεν έχεις πρόβλημα. Υπάρχουν, όμως, άτομα που έχουν εξελίξει το Instagram σε καριέρα. Εκεί, υποθέτουμε, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πιο άγρια.


5. Η επίθεση των πρώην

Μπλόκαρες τον πρώην σου στο Facebook; Κάποια άλλα social media δεν σε αφήνουν να μπλοκάρεις κόσμο. Και, φυσικά, υπάρχουν τόσες εφαρμογές για συνομιλία, οι οποίες χρησιμοποιούν τον αριθμό του τηλεφώνου, όπως το Viber.

freemind
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top