Το Facebook γέμισε παλάμες με μαύρες κουκίδες:Ο λόγος είναι πιο σοβαρός από όσο φαντάζεστε

efrapedia
0
Εδώ και περίπου ένα μήνα, το Facebook κατακλύζεται με φωτογραφίες χεριών, που έχουν σημαδευτεί με μαύρες τελείες.



Και μπορεί αρχικά η ενέργεια αυτή να φαίνεται ανούσια και ως μία από τα ίδια, αλλά στην πραγματικότητα, η καμπάνια The Black Dot είναι πολύ πιο σοβαρή και ουσιώδης από όσο μπορούμε να φανταστούμε.






Με τον πιο απλό τρόπο που μπορεί κανείς να σκεφτεί στη σύγχρονη εποχή, όπου τα social media και γενικά το διαδίκτυο, έχουν τον πρώτο, και μάλλον τον τελευταίο λόγο, τα θύματα ενδοιοκογενειακής βίας ανά τον κόσμο, μπορούν να ζητήσουν βοήθεια, μόνο και μόνο με το να ανεβάσουν μία φωτογραφία του χεριού τους, με τη χαρακτηριστική μαύρη κουκίδα.




Μέσα σε ένα μόλις μήνα, η καμπάνια έχει φτάσει περίπου τα 5 εκατομμύρια ανθρώπων στα social media, με τον εμπνευστή της να παραμένει ανώνυμος. Παρόλα αυτά υπάρχουν και εκείνοι που κατηγορούν τη συγκεκριμένη κίνηση, υποστηρίζοντας ότι αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι σημαίνει ενδοοικογενειακή βία, και στη συνέχεια να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην τεθεί το θύμα σε κίνδυνο, σε περίπτωση που ο θύτης αντιληφθεί την κουκίδα.

Οι αρνητικές φωνές ωστόσο, είναι λίγες, μιας και σύμφωνα με τα άτομα πίσω από την κίνηση αυτή, μέχρι στιγμής έχει προσφερθεί βοήθεια σε αμέτρητους ανθρώπους, και συνεχίζουν εντυπωσιακά. Μία από τις πιο έξυπνες, αποτελεσματικές και ευαίσθητες πρωτοβουλίες που είδαμε τελευταία.
Πολλά μπράβο.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top