Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην πιάνετε τις αποδείξεις με γυμνά χέρια – Τι μπορεί να πάθετε


By on 11:00 π.μ.

Μια έρευνα Αμερικανών επιστημόνων διαπιστώνει τις παρενέργειες που έχει η επαφή μας με τις αποδείξεις
Επίσης όπως διαπίστωσαν γιατροί ερευνητές από το νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι, οι αποδείξεις πληρωμής περιέχουν μία επικίνδυνη χημική ουσία, τη δισφαινόλη Α (ΒΡΑ), η οποία απορροφάται μέσω του δέρματος, όταν τις αγγίζουμε με τα χέρια μας. Είναι η ουσία που υπάρχει στο θερμικό χαρτί. Η ουσία αυτή εμφανίζεται μετά από 2 περίπου ώρες στα ούρα μας, δηλαδή έχει περάσει στο αίμα μας. Μάλιστα όπως διαπίστωσε η επιστημονική ομάδα και δημοσίευσε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA, η BPA, δημιουργεί διαταραχές στην ορμονική λειτουργία του οργανισμού μας, ενώ έχουν εμφανιστεί και προβλήματα στο σπέρμα των ανδρών (ασθενές σπέρμα, μικρή κινητικότητα στα σπερματοζωάρια κ.α)

Το χειρότερο όλων ήταν όμως ότι η BPA δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των παιδιών. Και σε αυτό οι επιστήμονες ήταν κατηγορηματικοί: «Ποτέ μην αφήνετε παιδιά να πιάνουν αποδείξεις».

Αντίθετα οι ερευνητές κατά τη διάρκεια του πειράματος, διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν περνούσε στο αίμα όσων εθελοντών έπιαναν τις αποδείξεις φορώντας γάντια. Στο τέλος της έρευνας τους, συμπερασματικά συστήνουν αμέσως μόλις κάποιος πιάσει αποδείξεις να πλένει καλά τα χέρια του.