ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Γιατί οι μπαλαρίνες ΔΕΝ ζαλίζονται όσες πιρουέτες κι αν κάνουν;;;

efrapedia




Μια μελέτη, λοιπόν, εντόπισε σημαντικές διαφορές στις δομές του εγκεφάλου των χορευτριών που τους εμποδίζει να έχουν το αίσθημα της ζάλης κατά τη διάρκεια αυτών των ατελείωτων περιστροφών.



Αυτό σημαίνει ότι τα χρόνια της εκπαίδευσής τους έχουν καταφέρει να καταστείλουν τα σήματα από τα όργανα ισορροπίας.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Cerebral Cortex , θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βελτίωση της θεραπείας για τους ασθενείς με χρόνια ζάλη , η οποία επηρεάζει 1 στους 4 Βρετανούς κατά τη διάρκεια της ζωής τους .

Dr Barry Seemungal , από το Τμήμα Ιατρικής του Imperial , είπε : «Βλέπω πολλούς ασθενείς που υποφέρουν από ζάλη για μεγάλο χρονικό διάστημα . Στο μπαλέτο οι χορευτές φαίνεται να είναι σε θέση να εκπαιδευτούν οι ίδιοι ώστε να μην αισθάνονται ζάλη, γι 'αυτό αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες «αρχές» για να βοηθηθούν οι ασθενείς μας.

Ο εγκέφαλος τους με τα χρόνια προσαρμόζεται πάνω στα χρόνια εκπαίδευσης και το σήμα που λαμβάνει ο εγκέφαλος και είναι υπεύθυνο για την αντίληψη της ζάλης στον εγκεφαλικό φλοιό μειώνεται , καθιστώντας τους χορευτές ανθεκτικούς στο αίσθημα ζάλης .

Αν μπορούμε να στοχεύσουμε στην ίδια περιοχή του εγκεφάλου ή να το παρακολουθήσουμε σε ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια ζάλη , θα μπορέσουμε να καταλάβουμε πώς να τους αντιμετωπίσουμε καλύτερα. "



Πηγή:queen.gr

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top